Bästa maten till bästa vännen

Ett hundfoder skall vara gjort med kunskap och kärlek till vår bästa vän, hunden. Ta en titt på utbudet och hitta din hunds favoritmat. Ett hundfoder bör vara väl avvägt för hundens behov. Stora arbetande hundar behöver ett energitätare foder och mindre sällskapshundar behöver ett lättare foder. Allt foder bör däremot vara tillverkat av rena råvaror utan tillsatser och utfyllnad. Vägrar din hund att äta? Då kan det vara dags att se över vilket foder hunden får.

Vad innehåller hundfoder?

Innehållet i hundfodret är inte alltid helt enkelt att utröna bara genom att läsa på paketet. Numer är det dock fler och fler som förstår vikten av att utesluta spannmålsprodukter, genmodifierade produkter och tillsatser av olika slag. Hunden älskar ett rent foder som smakar naturligt och ger ett bra tuggmotstånd.Att producera ett bra hundfoder är en hel vetenskap och därför är det viktigt att du tar reda på hur fodret är tillverkat.

Behöver du hjälp att välja?

Det finns bra böcker om hundfoder där du både kan läsa dig till vad din hund behöver i förhållande till hundens arbetsnivå och storlek. Många fodertillverkare har digitala tabeller och checklistor där du enkelt kan fylla i ras, ålder och storlek på din hund och på så sätt hitta rätt foder.